otsikko
 
   
 
Aarrelautta matkalla taidemuseolle. Kuva: Hannu Puurunen
 
 

LASTENKULTTUURIKESKUS LASTU

Lastenkulttuurikeskus Lastun tavoitteena on innostaa pohjoissavolaisia lapsia, nuoria ja lapsiperheitä sekä heidän kanssaan työskenteleviä osallistumaan taiteeseen ja kulttuuriin. Toiminta-alueemme on koko Pohjois-Savon maakunta, mutta erityisesti arkkitehtuurikasvatuksen alalla toiminnalla on myös valtakunnallinen ulottuvuus. Suunnittelemme ja toteutamme itse arkkitehtuuri-, muotoilu- ja ympäristökasvatukseen liittyviä työpajoja, koulutuksia, näyttelyitä ja opetusmateriaaleja. Autamme myös muita pohjoissavolaisia lastenkulttuuritoimijoita kehittämään lapsille ja nuorille suunnattua toimintaansa.

Useimmat Lastun taidetyöpajat, näyttelyt ja koulutukset matkaavat lähelle lapsia ja nuoria heidän omaan elinympäristöönsä. Toteutamme erilaisia toimintamuotoja muun muassa kouluissa, päiväkodeissa ja lastentapahtumissa. Punaisena lankana kaikessa toiminnassamme kulkee yhteys paikkaan, jossa toiminta toteutetaan sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin vahvistaminen oman taiteellisen tekemisen, osallisuuden ja ympäristöstä huolehtimisen keinoin.

Lastenkulttuurikeskus Lastu on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Lastenkulttuurikeskusten liitto on ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuorten kulttuurikeskusten yhdistys, joka vahvistaa lastenkulttuurialan osaamista ja tunnettuutta valtakunnallisesti. Lastenkulttuurikeskukset ovat tehneet valtakunnallista yhteistyötä vuodesta 2003. Lastu on ollut mukana yhteistyössä sen alusta lähtien.

Lisätietoja

Mervi Eskelinen, 050 326 7243, lastu(at)lastu.fi
Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu / Lastenkulttuurikeskus Lastu

 

 
osoitetiedot