otsikko

 
   
 
  Tyoskentelya ymparistopolkupajoissa. Kuvaaja Mervi Eskelinen.  
 
 

MATERIAALIT JA VINKIT

Mehtään meni - Vinkkejä ja linkkejä ympäristökasvatukseen

Ideoita, ajatuksia ja näkökulmia ympäristökasvatukseen meiltä ja muualta: Vinkkejä ja linkkejä ympäristökasvatukseen (pdf)


Suuria suomalaisia

Halosten Museosäätiö ja Lastu kutsuvat Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi lapinlahtelaiset lapset ja nuoret esittelemään näkemyksiään suurista suomalaisista. Oman tulkinnan suuresta suomalaisesta voi esittää veistoksena tai muuna kolmiulotteisena taideteoksena. Veistoksista kootaan näyttely Lapinlahden taidemuseoon. Lisätietoja veistoskampajasta löydät alla ladattavasta materiaalista.

Vinkkejä mahdollisista tekniikoista ja materiaaleista: Suuria suomalaisia (pdf; 7 Mt)


Talon rakennuksen perusteet

Kalvosarja esittelee arkkitehtuurin peruskäsitteitä. Tutki kuvia ja mieti, miten eri teemat ja arkkitehtuurin ilmiöt näkyvät omassa ympäristössäsi. Löydätkö jotain uutta, tai huomaatko jotain vanhaa tuttua uudestaan? Miltä sinun ympäristösi näyttää ja tuntuu?

Lataa materiaalit itsellesi: Talon rakennuksen perusteet (pdf; 1 Mt)


Halosta päähän

Halosta päähän - verkkotyökirja on tarkoitettu vinkiksi ja oppaaksi kulttuuriperinnön parissa eri ikäisten lasten kanssa seikkaileville opettajille ja ohjaajille. Työkirjaa voi käyttää esimerkiksi museokäyntiä täydentävänä materiaalina tai aivan itsenäisesti koulutyössä. Minna Kettusen Halos-tarinat ja Taitele ite -ohjeet sopivat myös lasten itse luettavaksi ja tutkittavaksi.

Materiaalin löydät Lapinlahden taidemuseon sivuilta: Halosta päähän itse taiteillen >>


Tuttu Jänis verkkonäyttely ja opetusmateriaali

Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kokoelmissa on noin 300 000 Tuttu Jäniksen ja hänen valokuvaamonsa ottamaa kuvaa. VB-valokuvakeskus ja Kuopion kulttuurihistoriallinen museo sekä Jänisten suku toteuttivat vuonna 2005 yhteistyössä näyttelyn Tuttu Jänis ja Jänisten valokuvaajasuku. Verkkonäyttely on supistettu versio tästä kokonaisuudesta.

Näyttelyn lisämausteena on opetusmateriaali, jonka ovat tehneet yhteistyössä VB-valokuvakeskus ja Lastenkulttuurikeskus Lastu Kulta-hankkeen avustuksella. Näyttely ja verkkomateriaali ovat syntyneet Jänisten suvun ja Tuttu Jäniksen perheen myötävaikutuksella.

Verkkonäyttelyyn pääset tästä: Tuttu Jänis >>

 

 
osoitetiedot